Praktijksessies


Ronde 1

1.1 Het Nieuwe Werken met Rabobank Unplugged

In 2005 begon Rabobank met het ontwikkelen van een nieuwe manier van werken: Rabo Unplugged. Het nieuwe bestuurscentrum aan de Croeselaan in Utrecht werd in 2012 geopend. In de afgelopen jaren is het werk weer ingrijpend veranderd, vooral door de grote aantallen ICT’ers die inmiddels in de torens werken. Het werkconcept, maar ook de huisvesting werd aangepast.

Henny van Egmond, programmamanager van het eerste uur en sinds 2010 partner bij Yolk, en Pieter Ketting, vanaf 2008 betrokken en nog steeds verantwoordelijk voor de huisvesting (naast zijn functie van directeur Inkoop) blikken terug, maar vooral ook vooruit.

Pieter Ketting – programmamanager Rabobank Unplugged

Henny van Egmond – partner Yolk

 

Ronde 1

1.3 Slimmer werken, niet harder

Het verbeteren van de productiviteit van medewerkers met een gezonde balans tussen werk en privé is voor veel organisaties een enorme opgave. Nog nooit zaten er zoveel jonge mensen met een burn-out thuis.

In deze workshop krijg je inzicht in hoe je de balans terug brengt met hulp van slimme technologie. We gaan in op de ontwikkelingen bij Microsoft de afgelopen tien jaar en de mogelijkheden die nieuwe software zoals Office 365 heeft geboden om anders te gaan werken.

Hans van der Meer – Product Manager Modern Productivity Microsoft

Ronde 1

1.4 Hoe technologie leidt tot de herontdekking van de mens

Technologie en maatschappelijke ontwikkelingen leiden tot de herontdekking van de mens in de organisatie. Unieke menselijke eigenschappen bevorderen de kwaliteit van het werk. Werk verandert en werk verbetert. Maatschappelijke ontwikkelingen (de zelfredzame burger) leiden tot een vernieuwd denken op capaciteit om het werk te doen.

In Venlo is Human Resource Management opgevolgd door Public Resource Management. Een innovatief concept van 1000 medewerkers naar 100.000 medewerkers. Daarmee is Venlo een proeftuin voor innovatie geworden in reactie op de tweede technologische revolutie.
Innovatie werkt!

Bas van den Akker – Strategisch adviseur Personeel en organisatie gemeente Venlo

Ronde 1

1.5 Nieuwe manieren van (samen)werken, zoals e-mailloze organisaties

E-mail is nooit uitgevonden als tool om mee samen te werken. Toch heerst er bij veel organisaties een e-mailcultuur. We houden elkaar onnodig in een digitale wurggreep. Kim Spinder neemt in deze sessie de aanwezigen op enthousiaste wijze mee in de toekomst. Ze spreekt over haar innovatielessen uit de praktijk, lef om zaken voor elkaar te krijgen en nieuwe manieren van (samen)werken, zoals e-mailloze organisaties. Volgens haar zijn mensen daar teveel tijd kwijt en kun je het potentieel van de organisatie beter benutten. Zelf zette ze de beweging #wequitmail op. Kim enthousiasmeert de aanwezigen voor vernieuwing in het eigen werk en prikkelt ze om na te denken over de eerste stap in de eigen organisatie.

Kim Spinder – Innovator, piraat en veelgevraagd spreker

Interessant voor:

  • Algemeen Management
  • Management Ondersteuning
  • Inkopers
  • Facility Management
  • Arbo & Veiligheid
  • Ondernemingsraden
  • Personeel & Organisatie

Neem ook uw collega's mee!

De deelname prijs bedraagt € 449,- per persoon.

Komt u met meerdere deelnemers van dezelfde organisatie? Dan geldt er een aanzienlijke collega-korting die behoorlijk aantikt!

Kijk op de Informatie-pagina voor meer informatie over de deelnameprijzen >>

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.